Kako se mogu prijaviti za darivanje

 

Krv iz pupkovine prikuplja se isključivo u slučajevima u kojima je majka dala izričiti pristanak za darivanje. U ostalim slučajevima posteljicu s pupkovinom jednostavno se uništava kao i sav ostali biološki otpad.

Popunjene i potpisane obrasce pristanka (Obaviješteni pristanak za darivanje krvi iz pupkovine – tri primjerka, Zdravstveni upitnik za darivateljicu krvi iz pupkovine – jedan primjerak, Identifikacijski obrazac darivateljice krvi iz pupkovine – jedan primjerak) ponesite sa sobom u rodilište na dan poroda i predajte osoblju rađaonice.

Banka organizira dostavu seta za prikupljanje kao i prijevoz prikupljene krvi u Banku iz rodilišta čije je osoblje Banka osposobila za postupak prikupljanja. Planirate li porod u nekom od rodilišta koja nisu na popisu rodilišta čije je osoblje Banka osposobila, javite nam se radi dogovora.

 

Obrasci pristanka

Obaviješteni pristanak za darivanje krvi iz pupkovine (ispišite tri primjerka)

  • Pažljivo pročitajte i potpišite sva tri primjerka. Jedan primjerak ostaje Vama, a ostala dva predajte osoblju kod prijema u rađaonicu (od toga jedan ostaje u Vašoj povijesti bolesti, a drugi se šalje u Banku krvi iz pupkovine Ana Rukavina zajedno s ostala dva obrasca; Zdravstvenim upitnikom i Identifikacijskim obrascem).

Zdravstveni upitnik za darivateljicu krvi iz pupkovine (ispišite jedan primjerak)

  • Molimo Vas da iskreno odgovorite na postavljena pitanja. Svi su podaci povjerljivi i služe za zaštitu budućeg primatelja krvi iz pupkovine. Upitnik popunite najranije dva tjedna prije poroda.

Identifikacijski obrazac darivateljice krvi iz pupkovine (ispišite jedan primjerak)

  • Ovi su podaci povjerljivi i upotrijebit će ih se samo ako se ukaže potreba za tim da Vas naknadno kontaktiramo.

 

*Napomena! Klinička bolnica Sveti Duh – u ginekološkoj ambulanti tražite i njihove, posebne obrasce uz obrasce koje možete preuzeti s naše internetske stranice.