O nama

 

U studenom 2006. godine svjedočili smo iznimnoj plemenitosti i dobroti koje su iskazali mnogobrojni pojedinci, udruge i tvrtke u našem društvu kako bi mladoj ženi vratili nadu u život.

„Želim život!“ napisala je Ana Rukavina Erceg i ganula hrvatsku javnost. Iskrenom molbom za pomoć 29-godišnja novinarka Vjesnika koja se liječila od leukemije nikoga nije ostavila ravnodušnim.
Nažalost, Ana nas je napustila, ali je iza sebe ostavila Zakladu koja nosi njezino ime, a 28.ožujka 2007. godine povodom Anina rođendana pri Kliničkom bolničkom centru Zagreb osnovana je javna banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina, prva takva banka u Hrvatskoj.

Osnivanje javne Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina rezultat je velikog truda i uloženih sredstava Zaklade Ana Rukavina, a sve kako radi ostvarenja Anine velike želje i njezine misije: da bude što manje malih ćelavih glavica, tj. da što više ljudi koji se liječe od hematoloških bolesti dobije priliku za ozdravljenje.

Krvotvorne matične stanice primjenjuje se u liječenju hematoloških bolesti, kao što su leukemije i limfomi, teška zatajenja koštane srži (aplastična anemija) i teški oblici zatajenja imunosnog sustava (imunodeficijencija). Sposobnost matičnih stanica da pomognu obnavljanju drugih stanica i tkiva otkrivena je nedavno, što će možda otvoriti nove mogućnosti u liječenju i mnogih drugih bolesti.

Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina u suradnji sa stručnim društvima Hrvatskog liječničkog zbora osigurala je osposobljavanje zdravstvenih djelatnika koji sudjeluju u uzimanju krvi iz pupkovine te je danas matične stanice krvi iz pupkovine moguće darovati u 23 rodilišta diljem Republike Hrvatske.

Plemenitom odlukom da darujete matične stanice krvi iz pupkovine nekome možete spasiti život!

Svakog dana u nekom dijelu svijeta nekome je potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica. Odlukom da ih darujete u javnu Banku krvi iz pupkovine Ana Rukavina omogućujete im ono najvažnije – priliku za život!